Gyermekkorom óta lelkesen figyelem a körülöttem lévő világ szépségeit, a természet csodáit, az évszakok szemet gyönyörködtető színeit, a fények változásait, a különleges alkotásokat, tárgyakat. Arra vágytam, hogy valamilyen módon – írásban, rajzolva, megfestve - kifejezhessem a bennem keletkező érzéseket, hangulatokat.

Eleinte sűrű szövésű vászonra festettem, majd batikoltam képeimet, később ámulatba ejtettek a különböző kézműves technikákkal – tiffany, aranyozás, üvegfestés, dekupázs – készített dísztárgyak. Hétvégenként tanfolyamokra jártam, ahol ügyes kezű mesteremberektől elsajátítottam az alapvető fogásokat. A saját szórakoztatásomra alkottam, az elkészített tárgyakkal az otthonomat díszítettem, többet elajándékoztam. Ebben az időszakban fordult elő az is, hogy egyiptomi élményeimről könyvet írtam. Egy mandalafestő tanfolyamra főleg azért iratkoztam be, mert az egyik napon selyemfestéssel is foglalkoztak. Selyemre is lehet festeni? Ez valami különleges dolog lehet – gondoltam -, alig vártam, hogy kipróbáljam. Még ma is emlékszem arra a pillanatra, ahogyan a puha, lágy selymen a különböző színek könnyedén, egymással szabadon keveredve, csodálatos átmeneteket hoztak létre. Akkor még nem is sejtettem, hogy ezt a hatást a későbbiek folyamán megtanult számtalan technikai fogással még fokozni is lehet. Egy pillanat alatt elvarázsolódtam, tudtam, hogy mindig is ezt kerestem, megérkeztem. Szerelem volt első látásra, amely azóta is tart.

A selyemfestés technikáinak alapjait Bozó Edit Liza és Hajdú Andrea selyemfestő művészek tanfolyamain sajátítottam el. Nagy hatással volt rám Kisteleki Margit selyemfestő művész, aki hasznos tanácsokkal látott el a színek elmélete, használata és a különféle festési technikák tanulása tekintetében. Ösztönzésére képzőművészeti könyveket vásároltam, rengeteg sálat, kendőt festettem, több festőtanfolyamra iratkoztam be, hogy tanuljam a színek alkalmazását, megértsem a bennük rejlő harmóniát. Azóta is – ahogyan az időm engedi - folyamatosan tanulok, figyelek, kísérletezgetek. Miközben mindig örömmel és boldogan festek, zenét hallgatok. Ilyenkor megszűnik számomra az idő, a külvilág. Magával ragad az alkotás szenvedélye, a selyemfestés varázslatos világa.

A selyemfestéssel egy időben kezdtem el jógázni. E két tevékenység egymással tökéletes egységet alkotva a béke, a harmónia, a nyugalom, a derű érzetét keltik bennem. Általuk megújulok, erővel, energiával töltődöm fel. Selyemre festett alkotásaimban azokat az érzéseket, és hangulatokat szeretném kifejezni, ahogyan én látom a körülöttem lévő világot.